Mit is csinálok ceremóniamesterként?

Egy ceremóniamester tulajdonképpen házigazda, műsorvezető, moderátor, tanácsadó, esetenként szervező, de főleg és talán a legfontosabb, hogy inkább barátnő/barát.

Ceremóniamesterként olyan résztvevője vagyok az esküvőtöknek, aki segít levezényelni a szertartást és koordinálja az ünnepséget, hogy minden a terveitek szerint alakuljon. A tervezés és a szervezés során tapasztalataimmal és tanácsaimmal, kedvességemmel, határozottságommal,
lelkiismeretemmel, türelmemmel, mosolyommal segítem a párokat.

Előzetesen akár együtt is készítünk egy forgatókönyvet, az időpontok, a programok, az érintettek, a szükséges eszközök, kellékek megjelölésével és a feladatom az, hogy arra ügyeljek, hogy zökkenőmentesen történjen a nagy napotok, és a fontosabb időpontokat (pl. polgári és egyházi szertartás) tartsuk be. Persze életetek nagy napja nem szigorú menetrend szerint kell történjen, de azért fontos, hogy zökkenőmentesen élhessük át a nagy napot, tudván azt, hogy mi után mi következik, hiszen nem szeretnénk, hogy a húsleves hideg legyen, vagy bárki is lemaradjon az első tánc élményéről vagy
bármi másról, illetve, hogy minden meg legyen örökítve. Ezeken kívül természetesen egy fantasztikus buli és életre szóló hihetetlen élmény az esküvőtök, amit Ti és vendégeitek sokáig fognak emlegetni egy-egy összejövetel alkalmával.

Ceremóniamesterként a násznépet tájékoztatom azokról a dolgokról, amelyeket ti szeretnétek, hogy megtörténjenek az esküvőtökön pl. mikor legyen a gratuláció, csoportkép, nyitó-, menyasszony- és meglepetéstánc, vacsora, tortavágás stb. Illetve néha akad egy-egy vállalkozószellemű a vendégek között, aki szeretne valamivel titeket meglepni.

Az esküvő napján a megérkezésemtől az ifjú pár támasza vagyok és alkalmazkodom bárkihez és bármihez a legkisebb kérésektől a nagyobb problémák elhárításáig. Nem vagyok harsány és túlzó, kedvességgel és határozottsággal szót értek a vendégekkel és a szolgáltatókkal egyaránt. Nem szerepelek túl, nem adok elő egy teljes stand-up comedy műsort, hiszen a nagy nap csak RÓLATOK szól, a vendégek is  miattatok, értetek jöttek.

Ez a nap menyasszonyok számára különösen jelentős, hiszen kislánykorunk óta erről álmodozunk. Már az nagyon fontos, hogy lássuk jövendőbeli férjünk arcát, amikor legelőször meglát minket menyasszonyi ruhában. Ezt a pillanatot örökké az emlékeinkbe szeretnénk vésni, és erre a fontos momentumra külön nagyon szoktunk figyelni a fotósokkal, videósokkal együtt. Ilyen és ehhez hasonló számotokra és számomra is nagy jelentőségű élményekre is oda kell figyelni az esküvőtökön.

Ahhoz, hogy minden az álmaitok szerint alakuljon, ebben tudok én segíteni.

A ceremóniamesteri szolgáltatási díj tartalma:

  • Személyes konzultáció (vagy akár videón is) a szerződéskötéskor, és az esküvő előtti 1- 2 hétben. Az első találkozó nagyjából 1-1,5 órát vesz igénybe, ahol meg tudjuk beszélni az esküvő minden részletét, a szükséges kellékeket, a nagy nap minden eseményét, illetve bármilyen egyéni kéréseket, elképzeléseket, kívánságot, titkokat szóval bármit, mindent.
  • További megbeszélések, egyeztetések (telefonon, e-mailben, üzenetben, palackpostán)
  • Egyedi forgatókönyv megírása (több változat fog készülni, még a nagy napon is változhat bármi)
  • Szolgáltatókkal történő egyeztetetés, akár a helyszínen is
  • Tanácsadás, tapasztalatátadás az esküvővel kapcsolatban (a hosszú házasság titka) Mire figyeljünk nagyon oda? (ezt fontos lesz többször megbeszélnünk)
  • Szolgálatók ajánlása (csak a legjobbak, természetesen)
  • Játékok, amelyeket szeretnétek, vagy amelyeket pont nem
  • A párral, a tanúkkal, örömszülőkkel, esetleg a vendégek közül bárkivel történő felkészítő konzultáció a helyszínen az esküvő előtt
  • Lelkitámasz
  • Ceremóniamester csupa mosollyal ?

Nemcsak ceremóniamesterként, hanem szertartásvezetőként is része vagyok az esküvőtöknek, ha úgy szeretnétek.
Erről bővebben olvashattok a Mit is csinálok szertartásvezetőként? résznél.

„Hogy is lehetnénk meg esküvők nélkül, melyek a remény és merészség, a hit és a szeretet ajándékai – virágszálak egy szürke világ kietlen tájain?”

Charlotte Gray