Mit is csinálok ceremóniamesterként?

Tulajdonképpen egy ceremóniamester házigazda, műsorvezető, moderátor, tanácsadó, esetenként szervező, de főleg és talán a legfontosabb, hogy inkább barátnő/barát.

Ceremóniamesterként olyan résztvevője vagyok az esküvőtöknek, aki segít levezényelni a szertartást és koordinálja az ünnepséget, hogy minden a terveitek szerint alakuljon. A tervezés és a szervezés során tapasztalataimmal és tanácsaimmal segítem a párokat.

Előzetesen akár együtt is készítünk egy forgatókönyvet, az időpontok megjelölésével és a feladatom az, hogy arra ügyeljek, hogy zökkenőmentesen történjen a nagy napotok, és a fontosabb időpontokat (pl. polgári és egyházi szertartás) tartsuk be. Persze életetek nagy napja nem szigorú menetrend szerint kell történjen, de néhány esemény időhöz kötött. Ezeken kívül természetesen egy fantasztikus buli és életre szóló hihetetlen élmény az esküvőtök, amit Ti és vendégeitek sokáig fognak emlegetni egy-egy összejövetel alkalmával.

Ceremóniamesterként a násznépet tájékoztatom azokról a dolgokról, amelyeket ti szeretnétek, hogy megtörténjenek az esküvőtökön pl. mikor legyen a gratuláció, csoportkép, nyitó-, menyasszony- és meglepetéstánc, vacsora, tortavágás stb.

Az esküvő napján a megérkezésemtől az ifjú pár támasza vagyok és próbálok reagálni a legkisebb kérésektől a nagyobb problémák elhárításáig. Nem vagyok harsány és túlzó, kedvességgel és határozottsággal szót értek a vendégekkel és a szolgáltatókkal egyaránt. Nem szerepelek túl, nem adok elő egy teljes stand-up comedy műsort, hiszen a nagy nap csak RÓLATOK szól, a vendégek is csak miattatok jöttek.

Ez a nap (bocsánat, kedves vőlegények, de lássuk be őszintén) inkább a menyasszonyok igazi nagy napja, hiszen kislány korunk óta erről álmodunk. Már az nagyon fontos, hogy lássunk jövendőbeli férjünk arcát, amikor legelőször meglát minket menyasszonyi ruhában. Ezt a pillanatot örökké az emlékeinkbe szeretnénk vésni. Ilyen és ehhez hasonló (másoknak jelentéktelennek tűnő) élményekre is oda kell figyelni az esküvőtökön.

Ahhoz, hogy minden az álmaitok szerint alakuljon, ebben tudok én segíteni.

Nemcsak ceremóniamesterként, hanem szertartásvezetőként is része vagyok az esküvőtöknek, ha úgy szeretnétek.
Erről bővebben olvashattok a Mit is csinálok szertartásvezetőként? résznél.

“Hogy is lehetnénk meg esküvők nélkül, melyek a remény és merészség, a hit és a szeretet ajándékai – virágszálak egy szürke világ kietlen tájain?”

Charlotte Gray